Menu Sluiten

Bio

Overal waar je kijkt, is natuur te zien en te beleven.

Soms moet je even weten waar je naar moet zoeken. Soms wordt de natuur een beetje verstopt. Soms verstopt de natuur zichzelf een beetje. Ergens een paar tellen stilstaan en rondkijken verraadt bijna altijd wel een vogeltje, diertje of stukje groen. Het zijn soms kleine momentjes, waar je maar al te snel voorbij kunt lopen.

Het is mijn passie om dat soort verscholen momenten mee te maken en vast te leggen. Zo kan ik aan mensen laten zien hoe veel natuur er is, en hoe dichtbij natuur soms kan komen. Dan merk je pas echt dat je zelf ook onderdeel uitmaakt van die natuur, dan zie je pas echt dat natuur overal is.

Rond 2010 ben ik begonnen met fotograferen. Langzaamaan groeide die hobby uit tot een uitgebreide passie waar vele uren aan werden besteed. Om mezelf uit te dagen en nieuwe technieken te leren, heb ik uiteenlopende projecten aangegrepen, van bruiloften en evenementen, tot portret- en groepsfoto’s. Er was echter vanaf het begin al één constant project, één vaste motivatie, en dat was natuurfotografie. Landschappen proberen vast te leggen in het vroege ochtendlicht, of struinen door bossen, polders en parken, in de hoop wat fauna te fotograferen. Hoe meer ervaringen ik met de natuur heb opgedaan, hoe vaker ik naar buiten wil om nóg meer te zien, te beleven en vast te leggen. Met Bosvogelt wil ik mijn verhalen en beelden uit de natuur delen, om te laten zien hoe veel mooie natuur er is, en hoe belangrijk het is die natuur te waarderen, respecteren en behouden.

– Mark Bos, Bosvogelt