Menu Sluiten

Voorbereidingen…

Voor volgend jaar staat er een groot lokaal project op de planning. Om dat zo veel mogelijk kans van slagen te geven, ben ik druk bezig met inventarisatierondjes. De laatste weken ben ik heel wat aan het affietsen en struinen in de buurt, op zoek naar vogels. Bijkomend voordeel is dat het een goede reden is om bijna dagelijks even een uurtje buiten te zijn en te vogelen! Dan kom je allerlei leuke dingen tegen. Hierbij alvast een klein voorproefje van het project voor 2019…

Een mannetje torenvalk tuurt vanaf een paaltje in de ochtendzon, op zoek naar een prooi in het poldergras.

Even de vleugels strekken! Groepen met smienten doen ons land weer aan om te overwinteren. De meeste vogels zijn nog in een overgangskleed. Binnenkort hebben de mannetjes weer de karakteristieke oranje streep op de kop.

Deze bosmuis is druk bezig met het verzamelen van voedsel voor de winterperiode. In een ondergrondse kamer wordt een voorraad aangelegd om de koude maanden mee door te komen.

Benieuwd naar dit project? Hou dan de komende tijd de website en Instagram in de gaten!